söndag 26 februari 2012

Chokladmuffins med frostening





Idag kom svärföräldrarna på en liten snabbfika. Alltid lika mysigt med besök trots huvudvärk. Idag hade jag ej några bullar hemma så vi bjöd på lite kakor och chokladmuffins med chokladfrostening. Här nedan kommer receptet.
Muffins:
ca 6 st små muffins.

1 ägg
105 g socker
2,5 g vaniljsocker
1 g salt
1 g bakpulver
23 g kakao
57 g vetemjöl
62 g smält smör

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda vaniljsocker, salt, bakpulver, kakao och vetemjöl.
4. Sikta ner blandningen i äggsmeten, vänd sedan ner det försiktigt.
5. Tillsätt det smälta smöret lite i taget och vänd ner det i smeten.
6. Fyll smeten i formarna upp till ca 3/4.
7. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
8. Låt svalna innan du har på frosteningen.

TIPS: Om man vill göra muffinsen lite roligare kan man trycka i hackade nötter, choklad eller dajm.

Frostening:

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
100 g philadelphiaost eller annan färskost
1 msk varmt kaffe

1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kako och osten krämigt.
2. Rör sedan ner kaffet. Ställ i kylen för att stelna lite.
3. Bred eller spritsa frosteningen på muffinsen.
4. Dekorera med strössel eller blommor. Idag använde jag flowerpaste och gjorde några små blommor med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar