tisdag 11 oktober 2011

Chokladmousse med havrecrunch

I fredags fyllde min sambos mamma år och jag ville överaska henne lite dagen till ära. Det fick bli chokladmousse med havrecrunch. Väldigt gott men tyvärr orkar man inte äta så mycket. Receptet på både crunchen och moussen räcker till ca 15 personer.

Havrecrunch:
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/4 strösocker
1/4 råsocker
75 g smör

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla ingredienser till en smuldeg. Tryck ut alltsammans i en ugnsäker form eller på en plåt med bakplåtspapper.
3. Ställ in i ugnen och grädda i ca 12 minuter.
4. Låt kallna och bryt sönder i bitar.

Recept på chokladmoussen hittar ni under fliken chokladmoussetårta. (Augusti)

1. Ta en skål eller ett mindre glas och lägg havrecrunchen i botten.
2. Lägg chokladmoussen ovanpå och låt moussen stelna.
3. Dekorera som ni vill. Jag använde physalis och hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar