söndag 24 juli 2011

Tekakor

Dom här tekakorna gjorde jag för några veckor sedan. Dom var otroligt goda, framför allt nygräddade men gick även väldigt bra att äta dagen efter.
Recept:

INGREDIENSER
15 st.
2,5 dl  mjölk
2,5 dl  vatten
125 gram  smör (eller margarin)
1 paket  jäst (50 g)
1 dl  socker
0,5 msk  salt
900 gram  vetemjöl (spara lite till utbakning)

1. Degspad: Smält smöret och tillsätt vatten och mjölk , värm till 37 grader.

2. Smula sönder jästen i en bunke,(använd assistenten). Tillsätt lite degspad och rör om tills jästen smält. Tillsätt resten av degspadet.

3. Tillsätt mjölet (spara ca. 0,5 dl till utbaket) socker och salt. Arbeta degen i assistenten ca. 4 minuter.

4. Låst jäsa i bunken ca. 30 minuter. Häll upp degen på bakbordet och arbeta ihop den smidig.

5. Dela degen i ca. 15 bollar. Tryck ut varje boll (en i taget) med handflatan och kavla sedan till ca. 0,5 cm tjock och rund kaka.

6. Lägg dem på pålt ca. 6 st/plåt. Låt jäsa i ca. 30 minuter.

7. Picka(gör små hål i degen) kakorna innan gräddning. Grädda i 200 grader i ca. 10-15 minuter.

8. Pensla de färdiggräddade kakorna med varm vatten direkt efter gräddning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar