I helgen gjorde jag något som jag tänkt på att göra länge. Nämligen chokladbiskvier med marängsmörkräm. Jisses så goda dom blev. Recept kommer här nedan.
Bottnar.
3 äggvitor
2,5 dl socker
400 g mandelmassa
Gör såhär:
Riv mandelmassan på rivjärn. Jag brukar använda den grövsta sidan, det räcker. Blanda i äggvitan och sockret. Vispa med elvisp till en tjock smet. Spritsa ut ca 3 cm stora cirklar på bakpappersklädd plåt. (Spritsa större cirklar om du vill ha större biskvier, jag tycker om att ha dom små). Låt stå i rumstemperatur i ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Låt kallna.
Marängsmörkräm:
Receptet har jag tagit från en annan blogg, länk finns här nedan.
http://mosterbakar.blogspot.se/2010/10/biskvier.html?m=.
Ställ i kylen för att stelna.
Chokladöverdrag:
Jag använde mig av odenses chokladknappar som man kan köpa på en vanlig livsmedelsaffär. Tempererade den enligt anvisningarna på förpackningen. Doppa all smörkräm i chokladen ner
Biskvier är lite tidskrävande med alla moment men det ser både lyxigt ut och smakar ljuvligt när man ska ha fikagäster.
Lycka till!
Kram
Det lät spännande! :)
SvaraRadera