12 stycken stora muffins.
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl kakao
2 1/2 dl strösocker
125 g smält och avsvalnat smör
2 dl mjölk
2 ägg
150 gr marabou mjölkchoklad
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ ut stora muffinsformar på en plåt i ett muffinsbleck.
2. Blanda de torra igredienserna i en bunke.
3. Vispa ihop margarin, mjölk och ägg i en skål. Rör ner det i mjölblandningen.
4. Fördela smeten i muffinsformarna.
5. Dela chokladen i stora bitar och tryck ner dom i smeten.
6. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Dessa muffins var väldigt goda. Eftersom att det är så mycket kakao i dom blev det ganska stark smak bara. Nästa gång jag gör dom ska jag ha i mindre kakao och mer socker. Ett tips är också att spara lite av chokladbitarna och blanda ner resten i smeten, då kommer dom ända ner i botten utan klet, och att sedan trycka ner dom sparade lite ovanpå så dom syns.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar