måndag 20 oktober 2014

Hej.
I helgen gjorde jag något som jag tänkt på att göra länge. Nämligen chokladbiskvier med marängsmörkräm. Jisses så goda dom blev. Recept kommer här nedan.

Bottnar.
3 äggvitor
2,5 dl socker
400 g mandelmassa

Gör såhär:
Riv mandelmassan på rivjärn. Jag brukar använda den grövsta sidan, det räcker. Blanda i äggvitan och sockret. Vispa med elvisp till en tjock smet. Spritsa ut ca 3 cm stora cirklar på bakpappersklädd plåt. (Spritsa större cirklar om du vill ha större biskvier, jag tycker om att ha dom små). Låt stå i rumstemperatur i ca 30 minuter.  Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Låt kallna.

Marängsmörkräm:
Receptet har jag tagit från en annan blogg, länk finns här nedan.
http://mosterbakar.blogspot.se/2010/10/biskvier.html?m=.
Ställ i kylen för att stelna.

Chokladöverdrag:
Jag använde mig av odenses chokladknappar som man kan köpa på en vanlig livsmedelsaffär. Tempererade den enligt anvisningarna på förpackningen. Doppa all smörkräm i chokladen ner

till botten. Skaka av överflödig choklad och dra av på kanten. Låt stelna i kylen.

Biskvier är lite tidskrävande med alla moment men det ser både lyxigt ut och smakar ljuvligt när man ska ha fikagäster.

Lycka till!
Kram

söndag 19 oktober 2014

Hej på er.
Nu har äntligen bakglädjen infunnit sig igen. Är så otroligt glad över detta. Har börjat baka lite smått när tid finns, inte alla gånger det finns det med en liten tös i hemmet som är mer vild än tam men det är så underbart. Har bestämt mig för att börja blogga igen, tyvärr kommer nog inte inläggen bli så täta men har tänkt uppdatera när jag väl bakat lite. Så håll till godo. Snart kommer recept och bilder på helgens bakning.
Kram på er!!