söndag 29 januari 2012

Snickers






I torsdags gjorde jag snickers här hemma. Använde min underbara vän och kollegas recept och dom blev supergoda. Kolla gärna in hennes blogg på estershorna.matmolnet.se, där receptet även finns. Super duktig tjej som ger mig mycket inspiration.

Snickers

Ingredienser:
1 dl socker
2 dl sirap
1 burk jordnötssmör
1 tsk vaniljsocker
2 dl kokos
1 liter specialflingor (jag använde Kelloggs Special K)
200-250 g mörk och ljus choklad (blandad)

Gör såhär:
Värm socker, sirap och jordnötssmör i en kastrull, det får inte koka. Krossa flingorna något (jag använde en fryspåse som jag stoppade dom i och krossade mellan handen och en skärbräda). Dra kastrullen åt sidan och tillsätt vaniljsocker, kokos och flingorna. Blanda ihop väl och bred ut smeten i en liten långpanna. Smält chokladen och bred över smeten. Låt svalna och skär sedan i rutor.


lördag 28 januari 2012

Frukttårta

I måndag fyllde min kära sambo år. Det firade vi med släkt och vänner. I år bjöds det på frukttårta. Den innehöll sockerkaksbotten och vaniljkräm blandad med grädde. Runt kanten hade jag mandel då min kära mamma är allergisk mot nötter. Inte lika fint som krossade hasselnötter som jag brukar ha men så fick det bli. Uppepå hade jag olika frukter och gelé.

fredag 13 januari 2012

Ätbara presenter


Gjorde några ätbara julklappar till mamma och svärmor i jul. Bland annat apelsinmarmelad och lemon curd. Recept på apelsinmarmeladen finns på allcookedup.wordpress.com och lemon curden på www.estershorna.com.

Citrontårta


Denna tårta gjorde jag till min gulliga frisörs man. Den innehåller sockerkaksbotten, lemon curd, grädde, marängbotten och choklad. Även denna tårta blev omtyckt. Alltid lika nervöst att göra tårtor på beställning men alltid lika kul när dom är uppskattade.

Schwarzwaldtårta


Dessa tårtor gjorde jag till Eriks kör i december. Innehållet är marängbottnar, grädde och choklad. Dom blev väldigt uppskattade.